Otwarte ciasto z czereśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    300 gr
  • masło

    80 gr
  • Serek philadelphia

    80 gr
  • mąka

    150 gr
  • cukier

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Otwarte ciasto z czereśniami foto
Z mąki masła i sera zagnieść ciasto, uformować "kulę", owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na min 1 h ( musi być dobrze schłodzone;
W tym samym czasie opłukać i osuszyć czereśnie, pozbyć się pestek i ogonków;
Krok 2 - Otwarte ciasto z czereśniami foto
Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkować od razu na papierze do pieczenia;
Krok 3 - Otwarte ciasto z czereśniami foto
Czereśnie wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną, wyłożyć na środek ciasta; Zawijać boki zostawiając środek otwarty;
Krok 4 - Otwarte ciasto z czereśniami foto
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni 40 minut ( góra i dół) oraz 20 minut ( sam dół);
Krok 5 - Otwarte ciasto z czereśniami foto
Gdy wystygnie posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 25.11.2013 10:56
super pomyslowe
EmciaPichci 29.10.2013 07:34
wygląda pięknie!
Renata22 24.09.2013 18:48
ślicznie się prezentuje!;)
Angelika10 24.09.2013 15:37
ciekawie wygląda
ONY_za_kare 11.08.2013 08:34
przepiękne :)
sara1 19.07.2013 08:51
apetyczna słodkość
Katarzyna59 05.07.2013 07:15
wspaniałe ciacho
Łucja 24.06.2013 09:41
wygląda wspaniale :) robiłam już tarty w tej formie ale nie z ciasta serowego! zapisuję :)
migotka28 17.06.2013 22:23
fajne wygląda takiego jeszcze nie jadłam
caralajna 14.06.2013 16:51
bardzo efektowny rodzaj ciasta, wygląda jak porcja owoców na jadalnym talerzu, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat