Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto-spód
-
otręby pszenne
2 łyżki -
otręby owsiane
4 łyżki -
drożdże świeże
20 gram -
jajko
1 sztuka -
sól do smaku
-
cukier
1 łyżeczka -
mleko
3 łyżki
dodatki
-
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka -
cebula
kilka plastrów -
jajka ugotowane na twardo
1 sztuka -
pieczarki
3 sztuki -
ser żółty
1 garść -
ketchup pikantny
kilka łyżeczek
Przepis i sposób przygotowania Otrębowa pizza z tuńczykiem
Odstawić ciasto na godzinę.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto i zwilżona w wodzie ręką rozprowadzić na kształt koła.
Wyłożyć na ciasto ketchup,cebulę,odsączonego tuńczyka i kawałki pokrojonego jajka.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 25 minut,pod koniec wyłożyć ser starty na tarce
pizza jest najlepsza jak chwilkę przestygnie![]()
Komentarze (6)