Otrębowa pizza z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto-spód

  • otręby pszenne

    2 łyżki
  • otręby owsiane

    4 łyżki
  • drożdże świeże

    20 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżeczka
  • mleko

    3 łyżki

dodatki

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • cebula

    kilka plastrów
  • jajka ugotowane na twardo

    1 sztuka
  • pieczarki

    3 sztuki
  • ser żółty

    1 garść
  • ketchup pikantny

    kilka łyżeczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z cukrem i mlekiem,jak lekko podrosną wymieszać z resztą składników.
Odstawić ciasto na godzinę.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto i zwilżona w wodzie ręką rozprowadzić na kształt koła.
Wyłożyć na ciasto ketchup,cebulę,odsączonego tuńczyka i kawałki pokrojonego jajka.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 25 minut,pod koniec wyłożyć ser starty na tarce
Aleksandra/Olcia
pizza jest najlepsza jak chwilkę przestygnie

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 18.03.2015 08:24
Ciekawy przepis
misia53 17.03.2015 20:12
ciekawie to zrobiłaś
Barbara777 17.03.2015 19:45
niezły pomysł
Lucan 17.03.2015 17:54
ciekawy pomysł.ciekawe jaki smak
Grazyna0211 17.03.2015 16:58
pomysłowy przepis
cooked 17.03.2015 15:56
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat