Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra zupa pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
pomidory w zalewie pomidorowej 2 sztuki
włoszczyzna 2 pęczki
śmietana kremówka 1 opakowanie
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
wódka jałowcowa 3 łyżki
estragon 1 łyżka
margaryna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra zupa pomidorowa

Włoszczyznę myjemy i kroimy.Obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę.Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy składniki w głębokim naczyniu.Rozdrabniamy pomidory i dodajemy z zalewą do warzyw.Wlewamy 1/2szklanki wina.Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Przykrywamy i gotujemy zupę na wolnym ogniu przez 30min.Posypujemy estragonem .Ubijamy śmietanę na sztywno mieszamy z jałowcówką ,posypujemy odrobiną pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak