Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z serem i botwiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
botwinka 4 łyżka
ser feta 5 dag
orzechy włoskie 2 łyżka
pieprz
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z serem i botwiną

Przed przygotowaniem omletu, należy botwinkę oraz ewentualnie drobno posiekane młode buraczki gotować w wywarze warzywnym.

Jajka dokładnie miksujemy z dużą szczyptą pieprzu.

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Wlewamy masę jajeczną i gdy lekko zetnie się od spodu, rozsypujemy równomiernie botwinkę i ser typu feta. Przykrywamy patelnię i smażymy do chwili całkowitego ścięcia jaj.

Posypujemy posiekanymi drobno orzechami.

Omlet delikatnie ściągamy na talerz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.04.2014 21:36
Wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak