Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
jajko
4 szt -
mleko
1/2 szklanki -
kremowy serek biały
100 g -
rukola
1 opakowanie -
pomidory suszone Smak
8 szt -
kapary całe Smak
1 łyżka -
ser feta
100 g -
olej rzepakowy
Do smaku
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Tymianek suszony Prymat
-
Pieprz czosnkowy mielony Prymat
Do dekoracji
-
bazylia
1 gałązka
Sposób przygotowania
Do miski wrzucamy porwaną w rękach rukolę, pokrojone suszone pomidory z odrobiną oleju, serek kremowy, kapary, doprawiamy solą i pieprzem czosnkowym, mieszamy.
Do ubitych jajek dodajemy mleko.
Omlet z połowy masy smażymy na oleju do zarumienienia z każdej strony.
Omlet przekładamy na talerz, na jego połowę wykładamy farsz z rukolą, omleta składamy w pół. Podajemy ozdobiony listkiem bazylii.
Ubijając jajka, omlet będzie bardziej puszysty.![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się