Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
pieczarki 2 szt
sól, czarny pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
masło klarowane 1 łyżeczka
siekany szczypiorek 1 łyżka
pomidory koktajlowe 2 szt
woda 2 łyżki
polędwica 4 wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z pieczarkami

Rozpuścić na patelni 1 łyżeczkę masła, na które wrzucić paski polędwicy i plasterki pieczarek, doprawić solą, chwilkę podsmażyć. W miseczce dobrze ubić jajka z wodą tak by podczas ubijania wtłoczyć dużo powietrza, doprawić solą i pieprzem cayenne, wsypać posiekany szczypiorek. Masę jajeczną wlać na rozgrzaną patelnię z polędwicą i pieczarkami, poczekać do ścięcia jajecznej masy. Ułożyć na powierzchni plasterki pomidorów, przykryć pokrywką, aby masa na powierzchni się ścięła, a spód lekko zarumienił. Zsunąć omlet na talerz i doprawić czarnym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 05.01.2013 18:48
super
mikrusiak 05.01.2013 17:09
wow... ale "ładny"... o ile w ogóle można powiedzieć o omlecie, że jest ładny...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak