Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z bryndzą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
woda 2 łyżki
masło z czosnkiem 1 łyżeczka
bryndza 30 g
czarne oliwki
pomidory koktajlowe
natka pietruszki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
polędwica 2 wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z bryndzą

Rozpuścić na patelni 1 łyżeczkę masła z czosnkiem. W miseczce dobrze ubić 2 jajka z wodą tak by podczas ubijania wtłoczyć dużo powietrza, dodać pokrojoną w kostkę polędwicę. Masę jajeczną wlać na rozgrzaną patelnię, poczekać do ścięcia jajecznej masy. Posypać kawałkami bryndzy, plasterkami czarnych oliwek i połówkami pomidorów, przykryć pokrywką, aby masa na powierzchni się ścięła, a spód lekko zarumienił. Przełożyć omlet na talerz i doprawić kolorowym pieprzem i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.01.2014 16:33
Doskonały omlecik
fotoviderek 08.01.2013 11:01
Wyśmienicie wygląda. Pycha :)
Juleczka20 08.01.2013 10:51
pysznosci
Mysiunia 08.01.2013 10:48
Z bryndzą - to coś dla mnie! :) Smakowicie podany :)
marzencia2007 08.01.2013 10:47
mniami :)
Vanilla
Vanilla 08.01.2013 10:19
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak