Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet po hiszpansku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 500 g
olej 500 ml
sól, pieprz
jajko 8

Przepis i sposób przygotowania na: omlet po hiszpansku

Ziemniaki obrac i pokroic w cienkie plastry.obrane cebule posiekac w drobna kostke.odstawic w chlodne miejsce.na patelni rozgrzacolej.cebule i ziemniaki smazyc 15_20 min.osuszyc je dokladnie papierowym recznikiem.jajka roztrzepac i polaczyc z ziemniakami.doprawic.wlac calosc na patelnie.usmazyc z obu stron.przelozyc na talerz,podawac od razu z sosem pomidorowym i bagietka lub salatka z pomidorow

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak