Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń morski z salsą szpinakową z cieciorką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń morski 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej lniany 2 łyżki
cieciorka 1/2 puszki
czosnek 2 ząbki
szpinak 1 garść
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń morski z salsą szpinakową z cieciorką

Okonia morskiego myjemy osuszamy i solimy z każdej strony. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym do smaku. Szpinak myjemy i kroimy w paseczki. Cieciorkę odsączamy z zalewy. Czosnek wyciskamy przez praskę . Mieszamy pokrojony szpinak z cieciorką i czosnkiem. Dodajemy olej , sól i pieprz-mieszamy i chłodzimy . Okonia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 20 min . Podajemy rybę z salsą . Ozdabiamy nitkami chilli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 10.06.2013 17:19
ciekawie podany
Bogusiaz 10.03.2013 10:12
świetnie to wygląda i pewno tez tak smakuje
MAR3STA 10.03.2013 10:05
apetyczna rybka
Krakowianka 10.03.2013 09:27
uwielbiam rybki! Twoja wygląda pysznie !!!
Agnieszka-87-25 10.03.2013 09:20
znakomicie wygląda :)
iwa643 10.03.2013 08:57
POLECAm na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak