Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń morski z duszoną cebula i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń morski 2 szt
cebula 3 szt
pieczarki 15 dag
masło 1 łyżka
natka pietruszki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń morski z duszoną cebula i pieczarkami

Konia morskiego myjemy i osuszamy . Solimy z każdej strony solą morską. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki kroimy w plasterki. Na maśle podsmażamy cebulkę i pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem , lekko podlewamy woda i dusimy na małym ogniu. Kiedy cebulka zrobi się miękka nakąłdamy ją do brzuszka okonia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 min. Posypujemy posiekana natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 10.06.2013 16:58
pyszny okoń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak