Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełko 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
ogórek kiszony 3-4 szt
ryż 5-6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa z ryżem

Skrzydełko zalać 2,5 l wody. Dodać ryż. Marchewkę i pietruszkę obrać, a następnie zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle. Dodać do zupy. Gotować aż ryż będzie miękki. Ogórki zetrzeć na tarce i podsmażyć na patelni, dodać do zupy i ponownie zagotować. Doprawić do smaku i podbić mąką i śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 13.10.2013 17:43
bardzo smaczna zupka
JOANNA16 13.10.2013 17:17
mmm lubię taka zupke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak