Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z nutą czosnku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość wieprzowa 1 szt
ogórki kiszone 7-8 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
por do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
ziemniaki 5 szt
czosnek 1-2 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z nutą czosnku

Kroki postępowania

1
Kkość płukamy i zalewamy zimną wodą około 2-3 litry. Następnie dodajemy przyprawy : kucharek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz.
Krok 1 - Ogórkowa z nutą czosnku foto
2
Następnie w między czasie ścieramy na tarce ogórki kiszone.
Krok 2 - Ogórkowa z nutą czosnku foto
3
Następnie do wywaru po około 15-20 minutach gotowania dodajemy obrane warzywa : marchewki, pietruszkę, selera, pora, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obrany i dobrze posiekany czosnek. Gotujemy około 15 minut aż warzywa będą miękkie.
Krok 3 - Ogórkowa z nutą czosnku foto
4
Następnie dodajemy starte na tarce ogórki i kostkę rosołową. Po około 10 minutach zupę zabielamy śmietaną. Smacznego !
Krok 4 - Ogórkowa z nutą czosnku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.02.2015 19:13
bardzo lubię ogórkową
kamyk 11.06.2013 11:29
po to że zawsze dodaję kostkę rosołową do większości zup
SmacznaPyza 07.06.2013 21:41
po co dodajesz kostkę rosołową skoro wywar gotujesz na kości i wrzucasz sporo warzyw ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak