Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na żeberkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 7-8 sztuk
cebula 1 sztuka
ogórki kiszone 1 słoik
śmietana 3 łyżki
mąka 1 1/2 łyżka
sól
pieprz
koperek 1/2 pęczek
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na żeberkach

Na wywarze z żeberek gotujemy starte na tarce oczyszczone warzywa. Ziemniaki kroimy w niewielką kostkę gotujemy z warzywami. Ogórki kiszone ścieramy na grubej tarce i podsmażamy na maśle. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy do nich ogórki (można dodać odrobinę ogórczanki dla zaostrzenia smaku). Zupę zaciągamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekany koperek. Zupę podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 19.05.2013 19:51
moja ulubiona zupka
IwonaDD 19.05.2013 15:37
ogórkowa pychota !!!
Adamorek 19.05.2013 14:16
każda na żeberkach jest pycha
bogusia19 19.05.2013 13:46
bardzo dobra i sycąca
Sylwia26 19.05.2013 13:33
ślinka leci
dodi 19.05.2013 13:29
moja ulubiona zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak