Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w sosie musztardowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 kg
woda 1 l
ocet 1 szklanka
sól 3 łyżki
cukier 1 szklanka
Musztarda stołowa Prymat 5 łyżek
Gorczyca biała cała Prymat według uznania

Porada

Ilość octu i musztardy zależy od upodobań gotującego.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w sosie musztardowym

Kroki postępowania

1
Ogórki należy obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i ułożyć we wcześniej wymytych i wyparzonych słoikach. Do każdego wsypać ziarenka gorczycy.
Krok 1 - Ogórki w sosie musztardowym foto
2
Wodę, ocet, sól cukier, musztardę zagotować, następnie przestudzić. Do zalewy również można dodać kilka ziarenek gorczycy.
Krok 2 - Ogórki w sosie musztardowym foto
3
Gdy zalewa będzie zimna, zalać słoiki zakręcić i pasteryzować około 7 minut.
Krok 3 - Ogórki w sosie musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 07.10.2014 20:48
Ciekawe połączenie, takich jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak