Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Ogórki małosolne z czosnkiem i imbirem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
2 kg
woda
1,5 l
sól niejodowana
1,5 łyżki
liście wiśni
6 sztuk
pieprz w ziarnach
kilka ziaren
kwiat kopru
1 duży
czosnek
4 ząbki
imbir świeży
60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne z czosnkiem i imbirem

Ogórki dokładnie myjemy i wkładamy do dużego słoja. Gorczycę, kwiat kopru, zmiażdżony lekko czosnek, obrany i pokrojony korzeń imbiru, liście, pieprz dokładamy do słoja. Zalewamy wodą wymieszaną z solą. Całość przyciskamy np. spodeczkiem i odstawiamy na 4-5 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak