Ogórki małosolne z beczki

Ogórki małosolne z beczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1 1/2 kilogram
  • czosnek

    6 ząbek
  • koper

    2 sztuka
  • chrzan korzeń

    1 kawałek
  • ziele angielskie

    6 sztuka
  • liść laurowy

    5 sztuka
  • gorczyca

    1 łyżeczka
  • woda

    2 1/2 litr
  • sól

    105 gram
  • chleb

    1 skórka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć i ściąć końce po obu stronach. Zalewę zagotować i wystudzić. Do kamionkowej beczki (lub dużego słoja) wsypać wszystkie przyprawy i dodać skórkę z chleba. Ułożyć ogórki i zalać zimną zalewą. Przykryć wieczkiem lub zakręcić zakrętkę. Odstawić na przynajmniej 4 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

31.01.2013 14:43
bardzo lubię takie ogóreczki

Jodaj

13.12.2012 11:02
pyszne są te ogórki :)

Anna152

24.09.2012 09:55
moja babcia takie robi, super

Konczi

14.09.2012 19:02
uwielbiam takie ogoreczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat