Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże
korzeń chrzanu
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
kwiatostan kopru 2
ząbek czosnku 3
sól 3 łyżki na 1 l. wody
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogórki myjemy. Na dno naczynia układamy kwiatostany kopru, 2-3 cm korzeń chrzanu, 2łyżki gorczycy i 1-3 ząbki czosnku. Układamy ogórki. Gotujemy wodę z solą - 3 łyżki soli na 1 litr wody. Ogórki zalewamy gorącą zalewą. Przyciskamy talerzykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 11.08.2014 22:36
tak 3 łyżki soli na 1 litr i są idealne :)
ben-ka 11.08.2014 09:51
Dajesz 3 łyżki soli na 1 litr wody? dużo....
engie23 11.08.2014 08:54
uwielbiam takie ogóreczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak