Ogórki konserwowe w musztardzie.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kg ogórków

  • 1 l zalewy

  • 1 szklanka octui

  • 3 niepełne łyżki soli

  • 5 łyżek musztardy

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • ziele angielskie

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • czosnek

  • chrzan

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, pokroić na \"ósemki\", na plasterki, lub zostawić w całości. Włożyć do słoików. Następnie do słoików włożyć przyprawy.Przygotować zalewę:wodę,ocet,cukier,sól i musztardę.Wymieszać.Zimną zalewą zalać ogórki i zapasteryzować.SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat