Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1 kg
cebula 2 szt
marchew 1 szt
ocet 10 % 200 ml
woda 600 ml
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 8 szt
ziele angielskie 4 szt
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
koper włoski - nasiona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Umyte ogórki przelać wrzątkiem. W słoiku na dniu ułóz cienkie plasterki marchewki i cebuli, na nich ciasno ogórki.
Wode, ocet i wszystkie dodatki zakotuj.
Zalewę leciutko przestudź, ciepłą wraz z dodatkami nalewaj do słoików z ogórkami.
Słoiki pozakręcać dokładnie, umieścić w garnku wyłożonym ścierką i nalac wody do 3/4 wysokości słoików, Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Wyjąć z wody i poustawiać do góry dnem na stole, Po ostygnięciu odwrócić i odstawić na półkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak