OGÓRKI KISZONE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    małe
  • sól

    wg zalewy
  • woda

    wg zalewy
  • koper świeży

    wg potrzeb
  • Liść laurowy suszony Prymat

    wg uznania
  • czosnek

    ząbki
  • chrzan

    w korzeniu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wybieramy małe ogórki, w słoiku układamy na die większe i na górze mniejsze. Staramy się je bardzo ciasno ułożyć. Dodajemy do jednego litrowego słoika kawałek korzenia chrzanu, gałązka kopru, 2 ząbki czosnku i 2 liście laurowe.

Zalewa: 1 łyżka soli na litr gorącej wody.

Słoiki z ogórkami zalewamy jak woda będzie prawie chłodna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 09.06.2011 16:57
ładny słoik
szajba2 06.06.2011 17:03
zgrabne ogóreczki
Olaa 23.05.2011 16:08
lubię
kielcok1 16.05.2011 16:53
niezłe ogóry
marcia71 28.04.2011 16:58
prawda
kotlet 05.03.2011 22:20
co klasyczne to dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat