Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 6
miód 180 g
orzechy włoskie 120 g
ziele angielskie 5 ziaren
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól i pieprz
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki faszerowane

Ogórki przekrój wzdłuż na połówki,łyżeczką wydrąż miąsz tak aby nie uszkodzić skórki,miąsz posiekaj,lekko posól i osącz na sicie..Orzechy zmiel,wymieszaj z miodem,dodaj miąższ ogórkowy,ziele,gałkę,sól,pieprz i zmiksuj.I tym faszem napełniaj połówki ogórków.Udekoruj kandyzowanym imbirem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak