Grillowane brzoskwinie z serem kozim

Grillowane brzoskwinie z serem kozim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • brzoskwinie

    3 szt
  • miód

    2 łyżki
  • olej z orzechów włoskich

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    1/2 łyżeczki
  • mielony cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kozi ser (roladka)

    50 g
  • orzechy włoskie

    20 g

Do smaku

  • rozmaryn świeży

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce wymieszać miód z gałką muszkatołową, cynamonem i posiekanymi orzechami. Brzoskwinie przekroić na pół, usunąć pestki i posmarować oliwą, położyć na wierzch po gałązce rozmarynu. Połówki brzoskwiń grillować z dwóch stron ok. 10 minut. Przed podaniem polać obficie miodem i posypać pokruszonym kozim serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia56

06.06.2017 09:57
na pewno pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat