Grillowane brzoskwinie z serem kozim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • brzoskwinie

    3 szt
  • miód

    2 łyżki
  • olej z orzechów włoskich

    1 łyżka
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Cynamon mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kozi ser (roladka)

    50 g
  • orzechy włoskie

    20 g

Do smaku

  • rozmaryn świeży

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce wymieszać miód z gałką muszkatołową, cynamonem i posiekanymi orzechami. Brzoskwinie przekroić na pół, usunąć pestki i posmarować oliwą, położyć na wierzch po gałązce rozmarynu. Połówki brzoskwiń grillować z dwóch stron ok. 10 minut. Przed podaniem polać obficie miodem i posypać pokruszonym kozim serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 06.06.2017 09:57
na pewno pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat