ogórki Curry

ogórki Curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    5 kg
  • cebula

    2 szt.
  • woda

    2 szkl.
  • ocet

    1 1/2 szklanki
  • cukier

    1 1/2 szklanki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    5 łyżek
  • pieprz mielony

    2 łyżeczki
  • sól

    3 łyżki płaskie
  • ziarna gorczycy

    2 łyżeczki
  • czosnek

  • koper

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroić w słupki. Poukładać ciasno w słoikach na dno każdego dać plaster lub dwa cebuli . Między ogórki włożyć trochę kopru, kilka ziaren gorczycy, po 1/2 ząbka czosnku do małych słoików. Do dużych cały ząbek czosnku.

Woda
ocet
cukier
curry
pieprz
sól
wszystko razem zagotować i ostudzić, a następnie zalać przygotowane ogórki. Zamknąć i pasteryzować około 5-10 minut. Po około 4 dniach mogą być gotowe do spożycia, wiadomo lepiej poczekać dłużej :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 25.04.2017 17:49
jedynie z musztardą robiłam ale na pewno muszą być przepyszne!
Jodaj 10.08.2014 21:56
super ogórki :)
gibli 19.06.2014 09:05
muszą być smaczne:)
gusia1000 15.12.2013 00:18
Też takie robię.
adelajda 19.09.2013 09:36
dobre ogóreczki :)
Patriszja 17.07.2013 10:37
noo siostra wiesz że to sa moje ulubione
nogawkuchni 16.07.2013 11:05
Bardzo lubię w ten sposób doprawione i przygotowane ogóreczki,świetnie nadają się na przekąski,przystawki,czy jako dodatek do wszelakich dań, super przetwór na zimę.
IwonaDD 16.07.2013 10:52
pyszne są te ogoreczki, też je robię
gosia1988 16.07.2013 10:31
robię podobnie
Paolcia 16.07.2013 10:29
moje ulubione :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat