Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogony wieprzowe duszone z grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogon wieprzowy 2
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
olej do smażenia
grzyby leśne 30 dag
szalotka 4
sól do smaku
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
wino białe wytrawne 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogony wieprzowe duszone z grzybami

Kroki postępowania

1
Ogony umyć, poporcjować.
Krok 1 - Ogony wieprzowe duszone z grzybami foto
2
Obsypać przyprawą, odstawić.
Krok 2 - Ogony wieprzowe duszone z grzybami foto
3
Grzyby oczyścić, pokroić i obgotować w niewielkiej ilości wody.
Krok 3 - Ogony wieprzowe duszone z grzybami foto
4
Ogony obsmażyć na oleju.
Krok 4 - Ogony wieprzowe duszone z grzybami foto
5
Przełożyć do grzybów. Dodać przyprawy, obłożyć szalotkami.
Krok 5 - Ogony wieprzowe duszone z grzybami foto
6
Podlać ½ szklanki wody, wlać wino i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Doprawić do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 6 - Ogony wieprzowe duszone z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak