ocet czosnkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet winny

    1 l.
  • czosnek

    4-5 ząbków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać. Włożyć do czystego słoika lub butelki. Zalać dobrej jakości octem winnym i wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około dwa dni. Po tym czasie przecedzić z rozlać do czystych, szczelnych butelek. Stosować do marynat i surówek. Polecam!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 05.04.2011 15:34
ocet winny zmienił się w czosnkowy
alaaa 03.04.2011 19:25
super pomysł
Barbara55 02.02.2011 15:32
ocet czosnkowy nie używam
kielcok1 24.01.2011 16:12
był winny więc został czosnkowy
Babciagramolka 23.01.2011 16:14
Olej czosnkowy robie ale octu nigdy- ciekawe
rakow2 25.11.2010 17:02
fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat