Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

obiadowa surówka z kapusty i papryki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 szt
papryka zielona 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
majonez 1 łyżka
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: obiadowa surówka z kapusty i papryki

Kapustę biała myjemy usuwamy brzydkie liście i ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i także ścieramy na tarce duże oczka. Papryki myjemy usuwamy gniazdo nasienne i białe błonki , także ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę drobniutko siekamy. Czosnek wyciskamy. Warzywa mieszamy z z sobą dodajemy majonez i śmietanę. Następnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Surówkę chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 31.07.2013 08:24
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak