oberżyny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • sól do smaku

  • margaryna

    1,5 łyżki
  • oberżyna

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oberżynę obieram ze skórki i kroję w kostkę. Na podsmażonej margarynie smażę posiekaną cebulę. Dodaję oberżynę i dusze pod przykryciem do miekkości, podlewając wodą-jeśli płyn odparuje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 17:51
pycha
sznycel 17.08.2012 15:27
rzadko spotykam w warzywniaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat