oberżyny

oberżyny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • sól do smaku

  • margaryna

    1,5 łyżki
  • oberżyna

    1/2 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania oberżyny

oberżynę obieram ze skórki i kroję w kostkę. Na podsmażonej margarynie smażę posiekaną cebulę. Dodaję oberżynę i dusze pod przykryciem do miekkości, podlewając wodą-jeśli płyn odparuje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 17.08.2012 17:51
pycha
sznycel 17.08.2012 15:27
rzadko spotykam w warzywniaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat