Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem po meksykańsku
Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie, dodajemy mięso, smażymy. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę i smażymy dalej. Pomidory jeśli świeże - obieramy ze skórki i kroimy, wrzucamy do mięsa i dusimy. Warzywa z puszek odsączamy i wrzucamy do garnka. Dolewamy 2 szklanki ciepłej wody i dodajemy koncentrat oraz przyprawy na koniec zagęszczamy sos odrobiną mąki wymieszanej z zimną wodą lub ew. zamiast mąki można dodać fix do spaghetti. Farsz najlepiej przyprawić na ostro, chyba że ktoś nie lubi :)
Naleśniki składamy na 4 i wkładamy farsz.
*Można je ułożyć na talerzu żaroodpornym, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku.
*Do naleśników robię sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany i przyprawy - w zależności od tego, jaki sos chcemy - czosnek, chilli lub zioła.