Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami zapiekane w piekarniku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

jajko 2 szt
mąka pszenna 1 szklanka
mleko 2% 1 szklanka

farsz

pieczarki 300 gram
ser żółty 150 gram
cebula 2 szt

przyprawy

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
ketchup pikantny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami zapiekane w piekarniku

Jajka zmiksowałam z mlekiem i mąką na puszystą masę. Usmażyłam naleśniki.
Cebulkę obrałam, pokroiłam w kostkę, zeszkliłam. pieczarki oczyściłam, pokroiłam w plasterki, dodałam do cebulki, podsmażyłam, doprawiłam do smaku. Naleśniki rozłożyłam, posypałam tartym serem, na jednej połowie naleśników ułożyłam pieczarki, złożyłam. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego, posmarowanego oliwą. Wierzch posypałam żółtym serem. Zapiekałam w temp 180 stopni przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak