Naleśniki z mięsnym farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka gryczana

    100g
  • mąka

    50g
  • jajka

    2
  • woda

    150ml
  • mleko

    100ml
  • masło

    1łyżka
  • oliwa

    2łyżki
  • kasza gryczana

    100g
  • mięso mielone

    300g
  • pieczareki całe

    4
  • cebula

    1
  • ząbek czosnku

  • keczup

    2łyżki
  • ser pleśniowy niebieski

    100g
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

    2łyżki (posiekany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać oba rodzaje mąki,dodać szczyptę soli,jajka,mleko i wodę.Zmiksować,odstawić na 20min.Wlać stopione,przestudzone masło,zamieszać.Smażyć naleśniki na patelni posmarowanej oliwą.Kaszę ugotować na sypko.Cebulę i czosnek posiekać,pieczarki pokroić.Podsmażyć je na łyżce oliwy,dodać mięso.Przyprawić keczupem,tymiankiem,solą i pieprzem.Wymieszać z kaszą.Farsz nałożyć do naleśników.Do każdego dodać kawałek sera pleśniowego.Złożyć w trójkąty.Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,skropić pozostałą oliwą i podpiec przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat