Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsnym farszem

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana
100g
mąka
50g
jajko
2
woda
150ml
mleko
100ml
masło
1łyżka
oliwa
2łyżki
kasza gryczana
100g
mięso mielone
300g
Sklep Prymat
pieczareki całe
4
cebula
1
ząbek czosnku
keczup
2łyżki
ser pleśniowy niebieski
100g
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
tymianek
2łyżki (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsnym farszem

Wymieszać oba rodzaje mąki,dodać szczyptę soli,jajka,mleko i wodę.Zmiksować,odstawić na 20min.Wlać stopione,przestudzone masło,zamieszać.Smażyć naleśniki na patelni posmarowanej oliwą.Kaszę ugotować na sypko.Cebulę i czosnek posiekać,pieczarki pokroić.Podsmażyć je na łyżce oliwy,dodać mięso.Przyprawić keczupem,tymiankiem,solą i pieprzem.Wymieszać z kaszą.Farsz nałożyć do naleśników.Do każdego dodać kawałek sera pleśniowego.Złożyć w trójkąty.Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,skropić pozostałą oliwą i podpiec przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak