Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Naleśniki

  • mąka pszenna

  • jajko

    2 szt
  • woda gazowana

  • mleko

  • olej

Farsz (składniki na 2 naleśniki)

  • kiełbasa śląska

    1 szt
  • pieczarki

    2 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • ser żółty

    kilka plasterków
  • pieprz

  • bazylia

  • oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników przygotowujemy naleśniki i smażymy na złoty kolor. Nie podaję dokładnej ilości składników, gdyż u mnie naleśniki robi się w ilości hurtowej. Na pewno każdy ma swoje wypróbowane proporcje.

2. Na połówce usmażonego naleśnika układamy kiełbasę pokrojoną w cienkie plasterki. Następnie układamy surową pieczarkę pokrojoną w cieniutkie plasterki. Kolejno drobno posiekana cebulka, przyprawy i na koniec plasterki sera. Przykrywamy drugą połówką naleśnika. Układamy na patelni do naleśników i podgrzewamy pod przykryciem kilka minut na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.11.2015 19:32
Lubię też naleśniki nie na słodko.
dagita 10.09.2015 13:22
To teraz Ty musisz mu zaserwować taką wersję :)
MałaMi89 09.09.2015 18:31
Namówiłaś mnie :) co prawda w niedzielę Mąż zrobił coś podobnego na obiad, ale jednak inne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat