Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Naleśniki

mąka pszenna
jajko 2 szt
woda gazowana
mleko
olej

Farsz (składniki na 2 naleśniki)

kiełbasa śląska 1 szt
pieczarki 2 szt
cebula 1/2 szt
ser żółty kilka plasterków
pieprz
bazylia
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami

1. Z podanych składników przygotowujemy naleśniki i smażymy na złoty kolor. Nie podaję dokładnej ilości składników, gdyż u mnie naleśniki robi się w ilości hurtowej. Na pewno każdy ma swoje wypróbowane proporcje.

2. Na połówce usmażonego naleśnika układamy kiełbasę pokrojoną w cienkie plasterki. Następnie układamy surową pieczarkę pokrojoną w cieniutkie plasterki. Kolejno drobno posiekana cebulka, przyprawy i na koniec plasterki sera. Przykrywamy drugą połówką naleśnika. Układamy na patelni do naleśników i podgrzewamy pod przykryciem kilka minut na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 19:32
Lubię też naleśniki nie na słodko.
dagita 10.09.2015 13:22
To teraz Ty musisz mu zaserwować taką wersję :)
MałaMi89 09.09.2015 18:31
Namówiłaś mnie :) co prawda w niedzielę Mąż zrobił coś podobnego na obiad, ale jednak inne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak