Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jarmużem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 1 pęczek
cebula 1
ząbki czosnku 3
orzechy włoskie garść
ser feta 200 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
olej rzepakowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Porada

Naleśniki z jarmużem podajemy np. z domowym sosem pomidorowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jarmużem

Jarmuż dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Usuwamy grube nerwy liściowe, a liście drobno kroimy.

Cebulę obieramy, drobno kroimy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekany jarmuż i podlewamy wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości ok. 20 min. Na końcu doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Patelnię zdejmujemy z ognia, dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i posiekane orzechy. Usmażone naleśniki wypełniamy farszem i zwijamy w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 14.10.2015 08:43
Polecam bo farsz jest pełen witamin i minerałów :)
ilka01 13.10.2015 19:34
bardzo apetyczne
Konczi 13.10.2015 17:55
skusiłabym się na nie :) pycha!
Kuchenka 13.10.2015 16:43
bardzo fajne :)
Joannasz3190 13.10.2015 16:29
Pyszności :)
Motorek 13.10.2015 15:06
smaczne naleśniki
Alex_M 13.10.2015 14:33
dobre danie
msmariusz 13.10.2015 14:33
smakowite i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak