Naleśniki z jarmużem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarmuż

    1 pęczek
  • cebula

    1
  • ząbki czosnku

    3
  • orzechy włoskie

    garść
  • ser feta

    200 g
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Usuwamy grube nerwy liściowe, a liście drobno kroimy.

Cebulę obieramy, drobno kroimy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekany jarmuż i podlewamy wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości ok. 20 min. Na końcu doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Patelnię zdejmujemy z ognia, dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i posiekane orzechy. Usmażone naleśniki wypełniamy farszem i zwijamy w rulon.
slodkieniebo
Naleśniki z jarmużem podajemy np. z domowym sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
slodkieniebo 14.10.2015 08:43
Polecam bo farsz jest pełen witamin i minerałów :)
ilka01 13.10.2015 19:34
bardzo apetyczne
Konczi 13.10.2015 17:55
skusiłabym się na nie :) pycha!
Kuchenka 13.10.2015 16:43
bardzo fajne :)
Joannasz3190 13.10.2015 16:29
Pyszności :)
Motorek 13.10.2015 15:06
smaczne naleśniki
Alex_M 13.10.2015 14:33
dobre danie
msmariusz 13.10.2015 14:33
smakowite i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat