Najprostrze łamańce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    12 dag
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    12 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę, nożem posiekać margarynę i wbić jajko. Zagnieść ścisłe ciasto. Rozwałkować, pokroić na nieduże prostokąty, układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do gorącego piekarnika i piec na złoty kolor. Łamańce podaje się z makiem, przyrządzonym tak samo jak nadzienie strucli. Łamańce podaje się do kutii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 04.12.2011 22:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat