Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzionko

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowej 70 dag
udka z kurczaka 2
cebula 1
pęczki pietruszki 2 duże
jajko 2
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki
• skórki z kurczaka na woreczk
• rosół do gotowania nadzionka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzionko

Kroki postępowania

1
Ze skórek z kurczaka szyjemy podłużne sakiewki. Jeśli nie uda się nam uzbierać skórek z kurczaka , nadzionko możemy zawinąć w folię spożywczą, w postaci małych roladek - cukierków i ugotować je w takiej postaci.
Wątróbkę i mięso z kurczaka mielimy razem z cebulą. Dodajemy namoczoną bułkę, jajka, drobno posiekaną pietruszkę.
Krok 1 - Nadzionko foto
2
Dobrze wyrabiamy dłonią w miarę potrzeby dodając bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem
Krok 2 - Nadzionko foto
3
Przekładamy do przygotowanych woreczków ze skóry. Dobrze zamykamy wykałaczkami.
Krok 3 - Nadzionko foto
4
. Gotujemy w rosole lub wywarze warzywnym- w zależności od wielkości naszego nadzionka 40-50 minut.
Krok 4 - Nadzionko foto
5
Podajemy albo jako danie obiadowe, albo po wystudzeniu jako świetny dodatek do pieczywa. Smacznego!
Krok 5 - Nadzionko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 26.11.2013 19:14
moze być"_"
KasiaK90 31.10.2013 16:28
świetny pomysł, muszę zrobić!;)
irenka 30.10.2013 21:06
pyszne jedzonko
Anna133 30.10.2013 19:53
oo w rosole nie gotowałam tego jeszcze ,zawsze piekłam
IwonaDD 30.10.2013 18:03
wygląda na smaczne
Aleksandra/Olcia 30.10.2013 17:55
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak