Nadziewane piersi kurczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • kajzerka

    1 szt
  • piwerś z kurczaka z skórą

    2 szt
  • przytprawa do drobiu

  • oliwa

  • sól

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

  • soser

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewane piersi kurczka foto
Do miesa mielonego dodajemy odsączoną ,wcześniej namoczona bułkę kajzerkę ,obraną posiekaną cebulę ,sól,wyciśnięty czosnek i przyprawę do mięsa mielonego .Mieszamy dokładnie masę .Odstawiamy
Krok 2 - Nadziewane piersi kurczka foto
Z kurczaka wycinamy pierś razem z skórą .Chodzi o to żeby wyciąć wraz z skórą ,której musi być więcej ściągamy ją aż do rozpoczęcia udka . Skóry ma być dwa razy więcej niż piersi .
Wycięta pierś z skórą będziemy przyprawiać .Najpierw delikatnie wkładamy palec między mięso i skórę ,żeby stworzyć kieszonkę .Teraz solimy i doprawiamy pieprzem całe mięso tez w kieszonce .Do kieszonki wkładamy zrobione mięso i zawijamy skórę pod spod piersi . Smarujemy taką pierś oliwą wymieszaną z przyprawą do kurczaka .Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku ok 45 min .
Krok 3 - Nadziewane piersi kurczka foto
Po upieczeniu pierś kroimy w plastry i polewamy powstałym sosem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona56 18.04.2012 11:17
świetnie wyglądają
paulisia_elk 08.03.2012 13:49
świetny pomysł
agnieszka137 08.03.2012 13:02
wygląda pysznie
gosia47-47 08.03.2012 07:56
mniam
iwa643 08.03.2012 07:21
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat