Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
30 dag -
cebula
1 szt -
czosnek
2 ząbki -
kajzerka
1 szt -
piwerś z kurczaka z skórą
2 szt -
przytprawa do drobiu
-
oliwa
-
sól
-
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
-
soser
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


Wycięta pierś z skórą będziemy przyprawiać .Najpierw delikatnie wkładamy palec między mięso i skórę ,żeby stworzyć kieszonkę .Teraz solimy i doprawiamy pieprzem całe mięso tez w kieszonce .Do kieszonki wkładamy zrobione mięso i zawijamy skórę pod spod piersi . Smarujemy taką pierś oliwą wymieszaną z przyprawą do kurczaka .Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku ok 45 min .

Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się