Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana zielona papryka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 2 szt
mięso mielone wołowe 150 g
pepperoni 2 szt/z zalewy olejowej
cebula 1 szt
kasza jęczmienna 2 łyżki
ser żółty 2 łyżki/ długo dojrzewajacy szafi
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Kminek mielony Prymat 3 szczypty
majeranek 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana zielona papryka

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy i przecinamy na pół, usuwamy nasiona, ta papryka jest dość płaska, ale ma inny smak niż te duże znane odmiany, ale jest bardzo smaczna.
Krok 1 - Nadziewana zielona papryka  foto
2
Do garnka wlewamy pikantny olej z pepperoni ok 3 łyzek, mi jak widać jeszcze sie tam bazylia dołączyła ale jej nie wyjęłam zawsze to bogatszy smak .
Krok 2 - Nadziewana zielona papryka  foto
3
Do papryczki i oleju wkładamy mielone mięso wołowe ja użyłam pieczeniowe z kawałkiem gulaszowym , doprawiamy podanymi przyprawami i przesmażamy .
Krok 3 - Nadziewana zielona papryka  foto
4
Do przesmażonego mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę i mieszamy cały czas na ogniu .
Krok 4 - Nadziewana zielona papryka  foto
5
Na koniec dodajemy kaszę i mieszamy, smażymy wszystko aż odparują soki.Kasza ma być twarda bo zmięknie podczas pieczenia z papryką
Krok 5 - Nadziewana zielona papryka  foto
6
Farszem nadziewamy nasze papryczki, ja je zapiekałam w glinianym naczyniu, na dno wlewamy odrobinę wody i zakrywamy folią lub pokrywką , pieczemy ok 45min w tem 180st , przed końcem pieczenia posypujemy serem twardym i zapiekamy jeszcze chwilkę .
Dekorujemy koperkiem i szczypiorkiem i podajemy z surówką.
Krok 6 - Nadziewana zielona papryka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 21.06.2014 17:23
mniaaam. :)
Wacław 21.06.2014 14:07
moje smaki,pychaaaaaaaa !!!
czekoladka_m 21.06.2014 14:05
bardzo apetycznie wygląda;)))
jasiek 21.06.2014 14:02
uwielbiam to połączenie
Anna133 21.06.2014 13:33
to polecam wyszło ostro i pysznie
asiczekz 21.06.2014 12:27
ooo, a ja dzisiaj planowałam nafaszerować :) czerwoną paprykę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak