Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane krążki cukini wg Elfi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
kawałek boczku
twaróg 0,5 kostki
jajko
sól
pieprz
cebula 0,5 sztuki
marchew

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane krążki cukini wg Elfi

Kroki postępowania

1
Cukinię dokładnie myję i kroję w talarki o grubości ok 2cm. Łyżeczką do wydrążania owoców wycinam trochę cukinii ze środeczka tworząc miseczkę. Tak przygotowane miseczki układam na folii lub na papierze do pieczenia na blaszce i obsypuję lekko solą i papryką czerwoną.
Krok 1 - Nadziane krążki cukini wg Elfi foto
2
W miseczce rozdrabniam widelcem twaróg. Boczek kroję w bardzo drobną kostkę i dodaję do twarogu. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce i dodaję do reszty. Całość przyprawiam do smaku, wbijam jajko i dokładnie mieszam. Tak przygotowany farsz nakładam obficie na cukinię robiąc mały kopiec.
Krok 2 - Nadziane krążki cukini wg Elfi foto
3
Piekę w piekarniku ok 15-20 minut w temp 160C.
Krok 3 - Nadziane krążki cukini wg Elfi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 01.09.2012 13:51
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak