Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na upały - szybki "rosół"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ćwiartki z kurczaka
przyprawa uniwersalna Kucharek
makaron nitki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Na upały - szybki "rosół"

Kroki postępowania

1
"Rosół" w cudzysłowie ponieważ do prawdziwego rosołu mu daleko, ale na upalne dni, kiedy w kuchni nie gotując mam 30,5 st. był to idealny szybki i mało pracochłonny obiad :)
Warzywa obieramy, myjemy, dodajemy ćwiartkę z kurczaka (tu użyłam 2), zalewamy wodą i nastawiamy wywar. Kiedy zaczyna się gotować dodajemy przyprawę kucharek
Krok 1 - Na upały - szybki "rosół" foto
2
Kiedy mięsko będzie już miękkie, przecedzamy wywar. Mięsko obieramy i kroimy, marchewkę kroimy i dodajemy do zupki. Gotujemy makaron i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Krok 2 - Na upały - szybki "rosół" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 11.07.2014 07:33
pyszny rosołek :)
halinah 11.07.2014 07:15
dobry obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak