Na grypę - Napar z tymianku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tymianek

    1 łyżka
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jedną łyżkę suszonego lub świeżego tymianku sypiemy do filiżanki i zalewamy gorącą wodą.
Czekamy 5-10 min i przecedzamy. Do poprawienia smaku możemy dodać miodu.
Drugi sposób to zwiększyć dawkę do np. połowy szklanki wsypać tymianek i zalać gorącą wodą, możemy wówczas co jakiś czas przechylić sobie kieliszek skoncentrowanego naparu:)
Jeśli ktoś ma kawałek ogródka lub wolne miejsce na parapecie polecam uprawę tymianku ponieważ jest to roślina wieloletnia, nie ma przy niej dużo pracy a jest dużo korzyści ponieważ jest to zarówno przyprawa jak i zioło lecznicze.
Życzę zdrowia :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 16.06.2016 10:03
na gardło czasami piję
caralajna 29.03.2012 22:34
uwielbiam herbatkę z tymianku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat