Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane mięsem mielonym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone 40 dkg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
oliwa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oregano od smaku
żółty ser starty 2-3 łyżki
makaron muszelki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

dodatkowo

pomidory 2 szt
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Makaron muszle ugotować w osolonej wodzie, al dente. Odcedzić i wystudzić.
Krok 1 - Muszle nadziewane mięsem mielonym foto
2
Na patelni podsmażamy mięso mielone, dodajemy do niego cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przecisnięty przez praskę.
Krok 2 - Muszle nadziewane mięsem mielonym foto
3
Następnie dodajemy pomidory z puszki oraz 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dusimy ok 15 minut.
Krok 3 - Muszle nadziewane mięsem mielonym foto
4
Dno naczynia, w którym będziemy zapiekać muszle, smarujemy oliwą z oliwek. Na dnie naczynia dajemy pomidory obrane i pokrojone w kostkę, czosnek pokrojony w plasterki. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Krok 4 - Muszle nadziewane mięsem mielonym foto
5
Muszle nadziewamy pzrestudzonym mięsem mielonym. Układamy je na pomidorach.
Krok 5 - Muszle nadziewane mięsem mielonym foto
6
Posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok 15-20 minut.
Krok 6 - Muszle nadziewane mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 12.04.2016 09:20
pyszne jedzonko
Futka 09.04.2016 14:27
Pyszne danie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak