Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wieprzowa
2 szt. (oczyszczone) -
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
2 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szklanki -
natka pietruszki
1 pęczek -
Musztarda sarepska Prymat
3 łyżki -
cebula
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
cukinia
2 szt. -
koncentrat pomidorowy
1/2 łyżki -
masło
1/3 kostki -
wino białe wytrawne
1/2 szklanki -
olej rzepakowy
(do smażenia) -
pomidory
3 szt. (pokrojona w kostkę) -
oliwa
1/2 szklanki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku) -
Pieprz czarny mielony Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 39. Zapiekana polędwica wieprzowa w kruszonce
Kroki postępowania






Polecamy użyć do tego przepisu pomidorów malinowych.![]()
Komentarze (0)