Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle faszerowane mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 20 szt
mięso mielone 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
por 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
olej 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
bulion 1 szkl
ser żółty 5 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle faszerowane mięsem

Mielone mięso przyprawiamy do smaku solą, obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i mielonym czarnym pieprzem. Po przyprawieniu wyrabiamy. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Por kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce oliwy, następnie dodajemy mięso. Kiedy mięso podsmażymy mieszamy z mąką pszenną po czym wlewamy bulion i dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę. Dusimy na wolnym ogniu aż płyn odparuje. Nadziewamy makaron farszem i układamy w naczyniu posmarowanym olejem. Zapiekamy przez 15 minut, wyjmujemy i posypujemy serem zmieszanym z posiekaną natką. Zapiekamy jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.11.2015 16:23
pysznie wyglądają
pestka 17.06.2015 08:15
wyglądają bardzo apetycznie
luna76 15.06.2015 08:44
wspaniałe na przystawkę:)
justynkag 15.06.2015 06:44
Bardzo apetyczne i zachęcające.
halina17 14.06.2015 20:07
Dobre muszle.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak