Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z pastą łososiową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100g
jajko ugotowane na twardo 1
serek Almette z ziołami 4
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek usiekany wg uznania
koperek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z pastą łososiową

Muszelki gotujemy 18 minut w osolonej wodzie tak zeby nie byly rozgotowane musza byc aldente. Przygotowujemy pastę: serki almette mieszamy z drobno pokrojonym: łososiem wędzonym, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i koperkiem dodajemy sól, pieprz do smaku kto jak lubi i dokladnie mieszamy.
Po ugotowaniu i ostudzeniu muszelek faszerujemy je pastą.
Najlepiej smakuje nastepnego dnia po przechlodzeniu w lodowce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika10 17.12.2013 16:52
pyszne muszelki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak