Muszelki z paprykową salsą i masełkiem czosnkowym

Muszelki z paprykową salsą i masełkiem czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • masło

    kilka łyżek
  • papryczki chili

    3-4 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • cukier

    1 szczypta
  • posiekana zielenina

  • pomidory dojrzałe

    4-5 szt
  • oliwa

    kilka łyżek
  • makaron muszle

    20 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie- polewamy zimną wodą- rozkładamy oddzielnie.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekane 2 ząbki czosnku, pokrojoną cebulę i papryki- smażymy- dodajemy pokrojone, obrane ze skórki pomidory- przyprawiamy i dusimy wszystko 15 minut.
Napełniamy muszle salsą.
Na patelni rozgrzewamy masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem- kładziemy na nie muszle i podsmażamy kilka minut.
Posypujemy natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

09.11.2013 07:17
muszą być świetne

malaczarna23

25.04.2012 09:20
oj kusi takie danie:)

iknkirke

04.12.2011 11:29
mniam

Małgosia6

30.11.2011 16:10
mniam

iga2

07.11.2011 15:40
super

Patrycja33

02.11.2011 13:30
ślicznie wyglądają chętnie bym spróbowała

MAR3STA

29.10.2011 22:49
fajne

Justyna Jussstiii

25.10.2011 08:58
polecam przepis

calliope

20.10.2011 10:23
super

calliope

12.10.2011 19:41
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat