Mus z czarnej porzeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarna porzeczka

    200 g
  • cukier

    5 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mus z czarnej porzeczki foto
Czarną porzeczkę umyć, usunąć zielone i brązowe końcówki (na tyle ile się da), odsączyć.
Krok 2 - Mus z czarnej porzeczki foto
Porzeczkę przesypać do miksera, dodać cukier i zmiksować.
Krok 3 - Mus z czarnej porzeczki foto
Do zmiksowanego musu dodać jedną płaską łyżeczkę cukru waniliowego i na 3 obroty zmiksować jeszcze raz.
Krok 4 - Mus z czarnej porzeczki foto
Przygotowany mus od razu wykorzystać lub zamrozić. Ja mrożę a zimą wyciągam i używam do deserów, delektuję się smakiem lata.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 12.12.2013 14:37
bardzo lubię czarna porzeczke,pyszny mus

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat