Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowo- bananowo- migdałowy.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 30 dag
banan 2 sztuki
płatki migdałowe 1 garść
śmietana 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowo- bananowo- migdałowy.

Truskawki umyć, usunąć szypułki. Banany pokroić w talarki. (Kawałek banana zostawić na dekorację) Owoce włożyć do blendera, dodać cukier puder (ilość cukru najlepiej korygować wg własnych upodobań) i śmietanę. Wymiksować. Na końcu wrzucić migdały, aby trochę rozdrobnić. Gotowy deser przelać do pucharków. Posypać migdałami oraz ozdobić talarkami banana. Można schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 03.11.2014 10:28
pyszny deser
Grazyna0211 03.11.2014 09:49
smaczny deser
monika141 03.11.2014 09:30
pychotka
Krystyna32 03.11.2014 08:18
apetyczny
bietka 03.11.2014 07:09
od czasu do czasu też sobie robię takie pyszności :)
Renata22 02.11.2014 22:22
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak