Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jarzynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 szt
pietruszka 3 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
rosół 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
śmietana 30% 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jarzynowy

Marchewki, pietruszki i seler wyciągamy z rosołu po jego ugotowaniu. Miksujemy na gładka masę (najlepiej w blenderze z dzbankiem, bo dobrze napowietrza masę). Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, Żelatynę namaczamy w rosole. Lekko podgrzewamy, aby się rozpuściła i studzimy. Przestudzoną żelatynę dodajemy do zmiksowanych jarzyn. Na końcu dokładamy kremówkę i delikatnie łączymy. Doprawiamy do smaku. Przekładamy do szklaneczek i chłodzimy w lodówce do stężenia. Serwujemy posypane rzeżuchą lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak