Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule w cydrze

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mule 1 kg
cydr 250 ml
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 50 g
śmietana 3 łyżki
natka pietruszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mule w cydrze

Świeże mule myjemy w zimnej wodzie i oczyszczamy. Pamiętajmy, że wszystkie otwarte muszle wyrzucamy, nie nadają się one bowiem do spożycia!!! W wysokim garnku szklimy drobno posiekaną cebulę i czosnek . Wrzucamy oczyszczone mule , dolewamy cydr , zagotowujemy. Przykrywamy garnek i dusimy mule 5 minut (nie dłużej! )Na koniec potrząsamy kilka razy garnkiem. Wyjmujemy mule , do sosu dodajemy śmietanę i natkę pietruszki – polewamy mule i gotowe. Podajemy z pokrojoną bagietką lub innym białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 20.01.2016 19:18
fajny przepis
sliwka 20.01.2016 17:26
Pyszna propozycja;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak