Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule w białym winie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mule 1/2 kg
cebula 1 szt
wino białe wytrawne 80 ml
masło klarowane 10 gram
pieprz
sól
natka pietruszki 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mule w białym winie

Mule umyć, wyszorować, oderwać włókniste nitki, osuszyć.
W trakcie czyszczenia nie moczyć w wodzie, gdyż się otworzą.

Cebulę obieramy i siekamy.
W garnku roztopić masło, zeszklić cebulę.
Wlać białe wino, dodać pietruszkę, doprowadzić do wrzenia.
Dodajemy mule i gotować pod przykryciem około 5 minut na dużym ogniu do momentu, aż mule się otworzą.
Te mule które się nie otworzyły- wyrzucić.
Podawać na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 22.10.2015 12:25
mule , może się skusze
Ania84 05.11.2013 09:28
tez nie jadłam nigdy, ale czemu nie spróbować.. :)
aniagdz 05.11.2013 09:06
mule...i w jednej chwili jestem we Włoszech:)
Ela_K 05.11.2013 08:22
przypominają mi się smaki Włoch:) zapewne pyszne
Beata999 04.11.2013 23:17
Mule są bardzo smaczne.We Francji jadłam podane w kociołku .Mule wyjmuje się z muszli za pomocą drugiej muszli.Zabawa przednia i smaczna.
treonina 04.11.2013 22:42
ale czy to są naprawdę zwykłe małże?
treonina 04.11.2013 22:39
nigdy czegoś takiego nie jadłam :-) aż musiałam sprawdzić co to są te mule

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak