Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny ze szpinakiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1
mleko zagęszczone 1/2 szklanki
parmezan starty 2-3 łyżki
szpinak świeży 100 gram
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
sól 1 płaska łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny ze szpinakiem

Jajko rozbić z mlekiem. Mąkę uniwersalną wymieszać z solą, pieprzem, proszkiem i 1-2 łyżkami startego sera typu parmezan (można zastąpić żółtym albo mozzarellą). Do mąki dodać jajo z mlekiem i dokładnie połączyć składniki.
Szpinak opłukać, osuszyć, większe liście można przekroić. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać aby ciasto pokryło szpinak. Nałożyć do papierowych pilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffin. Wierzch posypać serem.
Piec w 180 stopniach około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 07.03.2014 12:29
ciekawe muffinki
Krystyna32 26.09.2013 08:39
świetny pomysł
magduś83 15.09.2013 16:10
też jestem ciekawa smaku :)
IwonaKa 14.09.2013 11:00
takich jeszcze nie jadłam,świetne
Wafelek2601 13.09.2013 21:09
Ciekawe połączenie
olkaaa 30.07.2013 07:28
chętnie spróbuję
mirosława4 20.06.2013 20:27
oryginalne w takim połączeniu
czekoladka_m 13.06.2013 13:41
Właśnie szukałam czegoś oryginalnego z wykorzystaniem szpinaku:)
jozefinach 30.04.2013 15:36
Uwielbiam szpinak.
migotka28 25.04.2013 21:04
jeszcze nie robiłam muffin ze szpinakiem
Agnieszka-87-25 25.04.2013 07:45
fajny pomysł jak każda Twoja potrawa, podziwiam :)
adelajda 24.04.2013 17:18
smaczny przepis
Łukasz15 23.04.2013 21:22
Wyglądają ciekawie, warto wypróbować
misia53 23.04.2013 00:32
piękne, apetyczne....
okrysia 22.04.2013 15:53
Smaczne to!
ben-ka 22.04.2013 10:19
wspaniała propozycja na wykorzystanie szpinaku.
IZABELA29 22.04.2013 09:30
bajeczne..
Iwusia 21.04.2013 21:01
takich jeszcze nie jadłam a chyba warto :)
Luki 21.04.2013 16:00
lubie szpinak
w mojej kuchni 21.04.2013 12:19
przepis wart stosowania
David 21.04.2013 11:12
naprawdę super przepis
Katarzyna59 21.04.2013 11:03
bardzo apetyczne
caralajna 21.04.2013 10:15
zrobiłam na mleku zagęszczonym, bo akurat miałam w lodówce, nie chciałam też dodawać dodatkowego tłuszczu, bo ograniczam kalorie.. można zrobić inne ciasto na muffiny i dodać dużo szpinaku, na pewno też będą smaczne, polecam
marcia7 21.04.2013 10:07
zawsze coś nowego
Drianna
Drianna 21.04.2013 09:52
ciekawe połączenie mleka zagęszczonego, wyglądają bardzo fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak